Buurt naar Buiten met Sint Maarten 2010

11 November is traditioneel de dag dat kinderen met lampionnetjes langs de deur gaan en al liedjes zingend snoep krijgen van de bewoners. Een blij en gezellige Oud Hollands feest voor jong en oud. Ook dit jaar stonden er weer vele kinderen in de startblokken om 18:00 om op weg te gaan. Helaas barstte er toen een heftige regenbui los met onweer en flinke wind. Daardoor verliep ook de traditionele lampionoptocht van Buurt naar Buiten vanaf zorgcentrum de Schutse in de Comeniusstraat iets anders.

Om 18:15 stonden tientallen ouders en kinderen te wachten voor de Schutse. De vuurkorven werden aangestoken en de accordeonist bracht al aardig de stemming erin. Dikke druppels en harde wind verstoorden de samenzang. Maar de vrijwilligsters van de Schutse nodigden de hele club mensen naar binnen in de foyer van de Schutse. In de foyer hadden al verschillende hoogbejaarde bewoners plaats genomen voor de ramen om te genieten van het schouwspel buiten. Toen de club kinderen met lampionnen naar binnen kwam begonnen de meeste bewoners te stralen: met dit weer kun je niet buiten blijven en binnen werd het heel gezellig.

De tijd werd gevuld met allerlei Sint Maarten liedjes zingen en toen dat repertoire uitgeput was zetten de accordeonisten Rob Stoop en Amir Swaab allerlei Amsterdamse smartlappen in. Het programma werd door de organisatie van Buurt naar Buiten aangepast en in plaats van achteraf werd chocomel en marshmallows uitgedeeld.

Om 19:15 werd het droog en kon er een korte route gelopen worden. De hofjes rondom de Pro Rege School werden dit jaar bezocht. De bewoners reageerden heel enthousiast op de kinderen en lieten hun waardering duidelijk merken. " Neem er maar twee, wat dapper dat jullie toch de straat op gaan", Om 19:30 kwam bij de Schutse een nieuwe stroom kinderen uit de wijk en werden toch nog alle marshmallows gesmolten. Het was al met al een echte Sint Maarten avond: wel guur maar heel hartverwarmend.