10 juni Straatspeeldag


Leerlingen Hervormd Lyceum werken mee aan veilige buurt
Comeniusstraat veilige straat op Nationale Straatspeeldag


Op 10 juni 2009 (woensdag) was er een ‘straatspeeldag’ georganiseerd voor kinderen van de leeftijd 1 tot 12 jaar door Buurt naar Buiten samen met Eigenwijks. Tussen 13.00 uur tot 16.00 in de middag konden kinderen oa.springen, sporten, zaklopen, dansen en skateboarden in de voor verkeer afgesloten Comeniusstraat. Wethouder Paulus de Wilt kreeg van de kinderen en buurtbewoners te horen dat er veel te hard gereden wordt in de Comeniusstraat en dat er te weinig speelplaatsen zijn voor kinderen. Daarom heeft Buurt naar Buiten met buurtkinderen 2 nieuwe speelplaatsen ontwerpen. Deze werden gepresenteerd en iedereen kon commentaar geven.

Voor leerlingen van het Hervormd Lyceum West was het ook een gelegenheid voor een Maatschappelijke Stage. De leerlingen hebben geholpen met de voorbereidingen, het opzetten van de kraampjes, het versieren, limonade en andere lekkernijen verzorgen. Ook begeleiden ze ‘blikjes gooien’, hierbij kregen de kinderen 3 balletjes waarbij ze 6 blikjes moesten omgooien. Als dat lukte dan kwam je in aanmerking voor een prijs.
Sciandri zorgde voor een luchtkasteel, voetbalpartijtjes en nog veel meer leuke activiteiten. In de stand van Buurt naar Buiten konden de buurtbewoners de prachtige ontwerpen zien voor 2 speelplaatsen waarover de buurtkinderen dromen.
Aan het begin van de middag was er bezoek van de wethouder van stadsdeel Slotervaart meneer Paulus de Wilt. Hij was uitgenodigd in het kader van de actie ‘Stoppen voor een zebrapad’ van Veilig Verkeer Nederland.
Het allerleukste moment was toen er gratis ijs werd uitgedeeld aan het einde van de middag.

Nahid el Azouzi, Khadija Farah, Zaynab Merchant en Abdel Tahivi en Jeannette Cappon

Geen opmerkingen: