Eieren zoeken 5 april 2010



Eieren zoeken 5 april 2010
Net als vorig jaar had Buurt naar Buiten de Paashaas weer gevraagd om chocolade eieren te verstoppen in het Sloterpark voor de buurtkinderen.

Maandag 5 april stond er om 14:15 een grote club jonge en volwassen buurtbewoners uit de Comeniusbuurt voor Zorgcentrum de Schutse. Na een telefoontje van de Paashaas dat de eieren verstopt waren vertrok de stoet. De grootste kinderen hielpen de kleine met het zoeken van de pijlen die de Paashaas op de stoep had achtergelaten. De pijlen brachten de ongeveer 75 zoekende buurtbewoners naar de prachtige klimboom op de kruising Christoffel Plantijnpad en Colenbranderhof.
Na een half uur zoeken hadden de kinderen de 200 eieren gevonden: ze werden nauwkeutig nageteld door 3 van de kinderen. Iedere zoeker werd beloond met 2 eieren.
De ouders en andere buurtbewoners keken goed gehumeurd toe en kwamen spontaan met elkaar in gesprek.
Na een kleine rondwandeling in het park arriveerden de jeugdige vinders met een flinke mand eieren in de Schutse.
De Schutse verleende ook met deze activiteit ( net als met Sint Maarten in november ) haar medewerking door de foyer beschikbaar te stellen en koffie en limonade met iets lekkers voor iedereen te verzorgen. In de foyer ontmoetten de buurtbewoners en de bewoners van de Schutse elkaar en werden de laatsten getrakteerd door de kinderen.
In een heel gezellige en ongedwongen sfeer schoven jong en oud bij elkaar aan tafel en werden er nog tekeningen gemaakt en spelletjes gedaan en natuurlijk gebabbeld met elkaar. Aan het eind van de middag werd er hartelijk afscheid genomen van elkaar: “ Altijd leuk zo’n buurtactiviteit. Mensen die je wel van gezicht kent spreek je dan opeens”.

Geen opmerkingen: