Voetbalclinic 6 juni 2010



Voetbaltraining in Sloterpark

Het voetbalveld met de blauwe doelen aan de oostkant van de Sloterplas aan het Christoffel Plantijnpad werd zondag 6 juni bespeeld door 50 jongens en meisjes. Uitgenodigd door Stichting Buurt naar Buiten gaf voetbalvereniging FC Portugal een hele middag training aan kinderen uit de Sloterparkbuurt. Het werd een middag van rode wangen, zweet op het voorhoofd en grasstrepen op de benen door de slidings.

Luiz, Braz, Seca, Carlos en Ron: 5 ervaren trainers van FC Portugal arriveerden in het park met ballen, doelen, pilonnen en hesjes en zetten een prachtig trainingscircuit op. FC Portugal is een kleine voetbalvereniging die normaal op dinsdag en donderdag traint op Sportpark Sloten. Omdat er verschillende kinderen uit de buurt op deze club zitten leek het Buurt naar Buiten een leuk idee om ook andere buurtkinderen met voetbal in aanraking te brengen. Het voetbalveld met de blauwe doelen is immers een mooi veld maar het wordt pas leuk wanneer er ook kinderen zijn die met elkaar een balletje kunnen trappen.
De kinderen van 5 tot 12 kregen oefeningen om te leren passen, passeren, koppen en keepen en scoren. Het was een warme dag en tussendoor moest er flink gedronken worden. Het verliep als een zonnetje: de kinderen deden heel goed hun best en er was een sportieve sfeer onderling.
Na de pauze met wat lekkers speelden zowel de F’jes als de E’tjes nog partijtjes met elkaar. De ouders en belangstellenden hadden zich op het gras neergevlijd op de picknickkleden en hadden zo echte VIP-plaatsen om de wedstrijdjes te zien. Het was heel gezellig.
Aan het einde werd er samen opgeruimd. Alle deelnemers werden beloond met een mooie herinneringsmedaille en een echte zilverkleurige voetbal. “Volgende week weer? “ werd er gevraagd. Hopelijk wel, maar dan zonder FC Portugal. Gelukkig heeft iedereen genoeg geleerd om met zijn eigen bal weer bij de blauwe doeltjes af te spreken.
Iedereen die zijn mobiele nummer achter liet bij Buurt naar Buiten wordt opgenomen in een SMS groep die in het weekend opgeroepen kan worden voor een partijtje bij de blauwe doeltjes! Wil je ook meer met de Buurt naar Buiten: buurtnaarbuiten@gmail.com.




http://circulo-dilecto.blogspot.com/2010/06/buurt-naar-buiten.html

Geen opmerkingen: